🌟 Júl 2024 🌟 Prebieha naďalej zľava na produkty k vaginálnej náparke - bylinné zmesi, stoličky. Osobné stretnutia pri rebozo masáži budú dostupné najbližšie týždne v okolí Karlových Varov či Plzne v Českej republike, kde sa na nejakú dobu aj s rebozom presúvam. 🔹Pre pomáhajúce profesie 🔹 Ak ste dula, pôrodná asistentka, rebozo terapeutka, rada pre vás vytvorím množstevnú zľavu podľa počtu objednaných produktov. V prípade záujmu mi napíšte správu na adresu eva@mojerebozo.sk

Zavinovanie bruška nielen v tehotenstve

Zavinovať môžeš kedykoľvek a v akomkoľvek veku. Je to láskavá starostlivosť o svoje lono, dodanie tepla a v tehotenstve či počas menštruácie aj potrebná úľava.

 

1. NÁJDENIE STREDU REBOZO ŠATKY A PRELOŽENIE NA POLOVICU

Na úvod si šatku prelož na polovicu jej šírky v prípade, že ti stačí polovičná plocha látky. Čím vyššie štádium tehotenstva, tým prichádza do úvahy aj možnosť šatku neprekladať ale využiť celú jej šírku, ktorá krásne obíjme bruško.

IMG_7404

2. PRILOŽENIE NA TELO

Nájdi stred a prilož rebozo približne nad pupok a pod prsia. Niektoré šatky majú presne v strede svojej dĺžky vzor, niektoré nie. Nájdeš ho verím jednoducho.

IMG_7405

3. RIASENIE

Riasenie možno poznáš z nastavenia šatky na nosenie detí. Takisto ho môžeš využiť pri zavinovaní panvy - bruška. Jeho úlohou je využiť potenciál celej šatky. Pre porovnanie môžeš skúšať úväzy bez riasenia a s ním. Takisto je v tomto bode dôležité ruky a šatku celú dobu držať tesne pri tele, nech šatku zbitočne neuvoľníme. Tento úväz je veľmi efektívny aj pri bolestivej menštruácii ako prevencia či zmiernenie. Viac v blogu tu

IMG_7406

4. PRECHOD NA ZADNÚ ČASŤ ÚVÄZU

V tomto bode by si mala cítiť, že v rukách akoby už teraz "držíš" svoje bruško a využívaš celú plochu šatky. Stále pevne drž šatku, snaž sa nepustiť ju počas celého viazania.

     IMG_7407     IMG_7408

5. PRELOŽENIE DO KRÍŽA

Rebozo si vymeň v rukách. Môžeš obe strany potiahnuť a cítiť spevnenie úväzu. Ruky môžeš vystrieť do bokov a cítiť ako stiahneš rebozom celú oblasť panvy.

IMG_7409

6. ŤAH HORE A DOLE

V tomto bode ti môže pomôcť druhá osoba, partner, dula.... a budeš si môcť porovnať intenzitu stiahnutia sebou a druhou osobou. Odporúčam stiahnuť silno a následne povoľovať do želanej intenzity úväzu.

POZOR! V reboze či faji by sa nemalo stať, že sa ti zle dýcha. Všetky telesné funkcie by mali pracovať bez komplikácií.

IMG_7410

7. ŠATKA NASPÄŤ NA BRUŠKO

Podľa dĺžky reboza by malo byť možné s oboma koncami prejsť na prednú časť tela. Stále v pozornosti na udržiavanie napnutia látky. Prílišné povolenie by mohlo znamenať, že aj napriek zavinutiu nebudete cítiť žiaden efekt z úväzu.

IMG_7411

8. ZAVIAZANIE ALEBO PRELOŽENIE

Rebozo teraz zaviaž alebo len založ o časť reboza, ktorá ťa už obopína. Celý úväz a zavinovanie panvy je o individuálnych potrebách každej ženy a nemusí byť vždy rovnaký. Závisí aj od toho, na čo ho využívaš. Zaviazať rebozo môžeš vpredu, v strede či na boku. V prípade veľmi dlhej šatky, môžeš úväz ukončiť aj na chrbte, čím predídeš tomu, že ti bude vpredu zavadzať - napríklad pri varení :)

IMG_7412     IMG_7413     IMG_7414

9. HOTOVO

S takto uviazaným rebozom môžeš stráviť aj niekoľko hodín. Je v poriadku ísť takto na prechádzku či sedieť za počítačom. Ak ťa zaujíma jeho využitie a benefity v súvislosti s bolestivou menštruáciou, pozri si môj ďalší žurnál.

IMG_7415     IMG_7416

Aktuálna ponuka šatiek: https://www.mojerebozo.sk/e-shop/

Videonávod viazania na mojom Instagrame: https://www.instagram.com/reel/C2Nhkt-LvRL/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== 

 Blog  Bolestivá menštruácia - rebozo ako láskavý pomocník

Z lásky k žene ♥︎

Eva Kosmeľová

DULA & PÔRODNÁ FOTOGRAFKA